سامانه متصل به رایانه
سیستم مرکزی، یک سامانه تشخیص حریق است.
در این سامانه اعلامهای حسگرها تجزیه و تحلیل شده و برای اعلام حریق یا در حالتهای مشکوک، اعلام نیاز به بازبینی انسان تصمیم گیری میشود.
این سیستمها اغلب به صفحه کلید برای ورود فرامین توسط انسان و مانیتور برای مشاهده فرامین مجهز هستند.
این سیستمها امروزه یه رایانه متصل شده و از طریق نرمافزار مخصوص خود، برنامه را دریافت میکنند.
یکی دیگر از وظایف این سیستمها انتخاب نوع خروجی (آژیر خطر عمومی، آژیر خطر در جاهای خاص، تماس با مرکز آتش نشانی و سایر خروجیها) است.
خروجیها
خروجی
سیستمهای دزدگیر
و اعلام حریق ، بسته به محل وقوع یا نوع حریق ایجاد
شده، میتواند شامل موارد مختلفی باشد.
تماس خودکار با آتش نشانی محلی، روشن نمودن تابلوهای خروج اضطراری، فعال سازی سیستم اطفای حریق خودکار، به صدا درآوردن آژیرهای خطر، قفل کردن یا از حالت قفل خارج کردن دربهای محلهای مختلف (مانند در خروجیهای اضطراری) همگی از مواردی است که میتواند بسته به تصمیم سیستم انجام شود.
سیم کشی
دو روش کلی برای سیم کشی سیستمهای اعلام حریق وجود دارد.
روش حلقهای (Loop) یا روش ستارهای.
در قدیم که سیستمهای آدرسپذیر وجود نداشتند، اغلب از روش حلقهای استفاده میشد.
در این روش، حسگرها برروی یک حلقه مستقر بودند و این حلقه، از اتاقی به اتاق دیگر، و از حسگری به حسگر دیگر میرسید
بعدها، تصمیم بر این شد که هرگروه از حسگرها که مربوط به محلی خاص در ساختمان هستند، با رشته سیم مجزایی به سیستم مرکزی متصل باشند تا بتوان تشخیص داد که حریق دقیقا در کدام محل رخ دادهاست.
با پیشرفت فنآوری، سیستم سیم کشی مجددا به حالت حلقهای بازگشتهاست.
به این مفهوم در آموزش دزدگیر و اعلام حریق که جریان تغذیه توسط دو رشته سیم و جریان اطلاعات توسط دو رشته دیگر با سیستم مرکزی میرسد.
برای هر حسگر کد مخصوصی اختصاص داده شدهاست و سیستم بدون نیاز به سیم کشی مجزا برای هر حسگر، آن حسگر و محل قرار گیری آنرا به خوبی (از روی کد مخصوصش) میشناسد.
ارسال کدها و اطلاعات بین حسگرها و سیستم مرکزی در هر ثانیه چندین بار صورت میگیرد و حسگر حتی نیاز خود به سرویس و تعمیر را نیز به سیستم مرکزی اعلام مینماید.