دوره آموزش تعمیرات پرینتر و شارژ کارتریج به صورت حرفه ای با دانش کاربرد درباره نحوه چاپ روی کاغذ و عملکرد دستگاه شروع میشود. در کل تعمیرکارانی موفق به یادگیری عیوب پرینتر میشوند که اطلاعات پایه و کاربردی درباره مشخصات فنی پرینترها و قطعات مکانیکی آنها داشته باشند.
با آموزش شناخت قطعات مکانیکی پرینتر به صورت حرفه ای و نحوه عملکردشان در چاپ یک برگ کاغذ بصورت رنگی ویا مشکی میتوانید براحتی آنها را عیب یابی و تعمیر کنید.
همانطور که میدانیم و نیاز به توضیح مفصل نداریم پرینترها سه دسته بزرگ هستند که شامل چاپگرهای سوزنی و جوهر افشان و چاپگرهای لیزری هستند. مهمترین بخش آموزش تعمیر پرینتر را چاپگرهای لیزری دربر میگیرند. البته ناگفته نمایند گه صنعت چاپ بسیار در حال پیشرفت است و چاپگرهای سه بعدی و دستگاههای جدید چند کاره در حال فروش و عرضه در بازار میباشند.
در اموزش تعمیر چاپگر عملکرد قطعات مکانیکی آن بیشترین خرابی را دارند که نیاز به دانش فنی روی این دستگاهها داریم.
اما قبل از اینکه به این قطعات برسیم نیاز به باز کردن پرینتر داریم. باز کردن پرینتر با چند تا پیچ ساده که معمولا در زیر یا پشت دستگاه است انجام پذیر است.
قبل از بازکردن کارتریج دستگاه را باز کرده تا هنگام برگرداندن آن درون دستگاه تونر نریزد. تونر و همان جوهر درون مخزنی است که به آن کارتریج میگویند.
بیشترین خرابی چاپگر های لیزری و یا جوهر افشان در خرابی تونر و کارتریج جوهر آن است. در زیر بخش های مهم که در تعمیر پرینتر لازم است را معرفی میکنیم.
آموزش تعمیر درام و کاربرد آن در پرینتر
در آموزش تعمیرات پرینتر قطعه درام جزء اصلی دستگاه پرینتر لیزری است که نقش انتقال دهنده تصویر از پرینتر لیزری به روی کاغذ برای تولید چاپ نهایی را دارد که این قطعه در دستگاه های کپی هم وجود دارد. تفاوت درام در دستگاه های کپی و پرینتر نحوه ی انتقال تصاویر به درام است.
لازم است بدانیم بر اساس نوع کارایی دستگاه کپی و پرینتر لیزری درام را برای ایجاد تصویر واضح و شفاف تر انتخاب میکنند. درام از جنس سلنیوم و یا مواد دارای حساسیت نسبت به نور پوشیده شده است که این مواد هادی الکتریسیته هستند.
دستگاه کپی و یا پرینتر نور یا لیزری را که بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره کرده است را پس از آن بر روی لایه بیرونی درام میتاباند.
در واقع به درام توسط سیم هاله نوری یا سیمی که الکتریسیته در سراسر آن جریان دارد بار مثبت داده می شود، این بار همان نور یا لیزری است که دستگاه کپی و یا پرینتر بر روی شکل تابانده و در حافظه خود ذخیره کرده است و درام ویژگی الکتریکی آن را تغییر میدهد تا بتواند آن را بر روی کاغد انتقال دهد.
سپس درام، تونر را به خود جذب کرده و چون بار مثبت دارد تونر به مناطقی از درام که از بار منفی تخلیه شده اند می چسبد و پس از آن تونر بوسیله درام بر روی کاغذ میریزد و در انتها در قسمت فیوزینگ، تونر پخته شده و به کاغذ میچسبد و کاغذ پس از آن توسط غلطک های خروجی از دستگاه خارج میشود.
بدین ترتیب تصویر مورد نظر توسط درام بر روی کاغذ حک میشود چنانچه در کیفیت پرینت صفحات مشکلی مشاهده میکنید، مثلا خطوط و یا نقاطی غیرعادی روی کاغذ پرینت شده مشاهده کردید،
ممکن است نیاز به تعویض درام باشد. معمولا پس از هر ٣ بار شارژ کارتریج نیاز است تا درام تعویض شود.
و در آخر خاطر نشان میشویم که درام و تونر کارتریج گاهی از هم سوا هستند که معمولا هم جداگانه تعویض میشوند و گاهی هم بعضی از تونر کارتریج ها به همراه درام هستند که همزمان تعویض میشوند.