دوربین های مداربسته سوزنی ( مینیاتوری) :
این دوربین های مداربسته که دوربین های پین هول یا مینیاتوری خوانده می شوند در سایز و ابعاد خیلی کوچکی موجود هستند و در مکان هایی که احتیاج به کنترل نامحسوس می باشد مورد استفاده قرار می گیرد .
کوچکترین این دوربین ها ۲*۲ سانتیمتر می باشد و به ۲ بخش با سیم و بی سیم تقسیم بندی می شوند .
دوربین های مداربسته با سیم :
نصب دوربین مداربسته ها برای مکان هایی که امکان کابل کشی وجود دارد ،استفاده می گیرد . کیفیت تصاویر این دوربین ها بالاتر و بهتر از دوربین های مداربسته ی بی سیم می باشد.
دوربین های مداربسته بی سیم (بدون سیم) :
این نوع دوربین های مداربسته دارای یک فرستنده و یک گیرنده (رسیور) می باشد . اندازه و سایز این دوربین ها بسیار کوچک می باشد و داخل هر چیز امکان مخفی کردن می باشد. این دوربین ها احتیاج به یک باتری (باطری) و یا آداپتور (منبع تغذیه) دارند و تصاویر آنها از طریق امواج از مکانی که دوربین نصب شده است به دستگاه رسیور منتقل می گردد . این نوع دوربین های مداربسته از نوع سی موس CMOS ، سی سی دی CCD می باشد . دوربین های سی موس کیفیت پایین تری نسبت به دوربین های سی سی دی دارند و قیمت کمتری نیز نسبت به آن ها دارا می باشند . برد این نوع دوربین ها از ۳۰ متر شروع شده و تا ۵۰۰ متر متغیر است .
دوربین های مداربسته صنعتی
این مدل دوربین های مداربسته به صورت مداوم در حال کار می باشند و برای کنترل مکان های صنعتی ، پارکینگ ها ، کارخانه ها و محیط های باز مورد استفاده قرار خواهند گرفت. زاویه دید این دوربین ها بستگی به لنزی دارد که بر روی این آنها قرار می دهید . بیشترین زاویه دید مربوط به لنز ۲ می باشد که به آن لنز واید گفته می شود . هرچه شماره لنز بالاتر می رود فاصله دورتری را می توان با دوربین مشاهده کرد.
دوربین های صنعتی به دو بخش و گروه ساده و دید در شب تقسیم می گردند :
دوربین های مداربسته صنعتی ساده :
به طور معمول در داخل کاور قرار می گیرند و برای مکان های بیرون لزوماً احتیاج به کاورهای ضد آب خواهد بود.
دوربین مداربسته دید در شب مادون قرمز (دید در شب) :
این نوع دوربین مداربسته در مکان های خارجی بدون کاور و محافظ هم قابل استفاده می باشند و در شب به جهت داشتن مادون قرمز محیط را روشن نموده و تصاویر در تاریکی مطلق نیز قابل مشاهده خواهد بود.
دوربین های مداربسته نیمه صنعتی :
این مدل دوربین مداربسته کیفیت دوربین های صنعتی را دارا بوده ولی از لحاظ حجم و اندازه کوچکتر و از آن دوربین های صنعتی میباشد . به جهت کوچک تر بودن بیشتر در مکان های اداری نصب می گردند . زاویه دید این دوربین ها مثل دوربین های صنعتی بسته به لنزی که بر روی آنها بسته می شود دارد . این دوربین های مداربسته مانند دوربین های صنعتی به دو دسته ی ساده و دید در شب (دارای مادون قرمز) قسمت بندی می شوند.
دوربینهای مداربسته دام DOM( سقفی )
این دوربین مداربسته که بصورت نیم دایره بوده در مکان های مسقف به کار می رود و به دو دسته ساده و دید در شب بخش بندی می شوند . زاویه دید این نوع دوربین ها ی مداربسته به طور معمول واید بوده که بیشترین زاویه دید در بین دوربین ها را دارا می باشد . لنز این دوربین های مداربسته معمولا ثابت بوده و متغییر نمیباشد . برای دیدن تصاویر هر اتاق معمولی یک عدد دوربین دام کفایت می کند.
دوربین های مداربسته دیجیتال یا تحت شبکه ( IP Camera )
دوربین های مداربسته ی دیجیتال تحت شبکه ( IP Camera ) از پروتکل های اینترنت در امر ارسال تصاویر خود به صورت داده ها بر روی بستر شبکه بهره می برند و از ابتدا در جهت مقاصد نظارتی Surveillance ) ) با کاربردی مشابه با ) Close-Circuit-Television (CCTV مورد توجه قرار گرفتند.
در واقع می شود گفت دوربین های تحت شبکه مشابه دیگر دوربین هایی هستند که به یک رابط اترنت (Fast Ethernet Interface) مجهز شده اند.
صرفه ی اقتصادی ( Cost Advantage )
• امکان بهره مندی از فناوری های بی سیم تحت شبکه ( Wireless LAN ) با بردهای بسیار بالا، پایداری زیاد و امنیت کامل با
استفاده از سیستم های رمزگذاری( WEP, WPA, WPA-2 )
• کاهش اشتغال فضا توسط سخت افزارهای مختلفی که در پروژه های دوربین های آنالوگ نیاز به استقرار آنها در اطاق کنترل
می باشد )مانند DVR ها، Matrix ها، Contoroller ها و…(
رزولیشن تصویر یا تفکیک پذیری :
بر خلاف دوربین مداربسته آنالوگ که رزولیشن آنها باTVL تی وی لاین مشخص می شد )تعداد خطوط افقی در تصویر( در دوربین مداربسته تحت شبکه رزولیشن به پیکسل اندازه گیری می گردد .
برای عنوان مثال ۰۷۵ تی وی لاین در یک دوربین آنالوگ با رزولیشن ۷۲۰ * ۵۷۶ برابری می کند )که در نوع آنالوگ رزولیشن نسبتا بالایی به شمار می رود
استفاده از دوربین مداربسته ۳ و ۵ مگاپیکسلی به صورت دوربین های شبکه به سرعت رایج شده و این دوربین ها می توانند تصاویری به مراتب بهتر از دوربین مداربسته آنالوگ ارائه دهند.
امروزه حتی نصب دوربین مداربسته شبکه با روزلیشن ۶۱ و ۷۵ مگاپیکسل نیز وجود دارد. این دوربین ها می توانند تصاویر را با تمام جزئیاتشان نمایش دهند.
از این دوربین ها معمولا برای مشاهده محیط های پهناور استفاده می شود.