آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

ساخت سلول خورشید در ایران

 

شرکت تولید فیبرنوری و برق خورشیدی(متعلق به شرکت مخابرات ایران)

 

در اواخر سال 1367 و بعد از راه اندازی کارخانه تولید کابل نوری یزد طرح توجیهی فنی و اقتصادی تولید فیبر نوری و پنل خورشیدی در داخل کشوربه مسئولین امر در وزارت پست و تلگراف و تلفن ارائه شد . این طرح در سال 1368 به تصویب رسید و مقرر شد شرکتی به این منظور تشکیل و اجرای طرح مذکور به عنوان هدف اصلی آن تعیین شود .

 

شرکت تولید فیبر نوری در سال1368 به ثبت رسید . در همین سال با کسب اطلاع از علاقه مندی شرکت مخابرات ایران برای استفاده از سیستمهای برق خورشیدی ( فتوولتائیک ) ، امکان ساخت سلول و مدول خورشیدی در کشور مورد مطالعه قرار گرفت و با تهیه طرح توجیهی فنی و اقتصادی آن در سال 1369 مورد تایید مسئولین وقت وزارت پست و تلگراف و تافن واقع شده و مسئولیت اجرای آن به عهده شرکت تولید فیبر نوری و برق خورشیدی تغییر یافت .

 

شرکت تولید فیبر نوری و برق خورشیدی در اردیبهشت ماه سال 1373 باحضور ریاست محترم جمهوری افتتاح و بهره برداری از کارخانجات تولید فیبر نوری و تولید سلول و مدول خورشیدی میسر گردید .

 

سرمایه‌گذاری :

 

میزان سرمایه‌گذاری این شرکت برای کارخانجات تولید فیبرنوری و سلول و مدول خورشیدی 9940 میلیون ریال است که معادل 20 میلیون دلار هزینه ارزی نیز در مبلغ سرمایه منظور شده است.

 

ظرفیت تولید :

 

ماشین‌آلات تولید فیبرنوری در بخش ساخت پیش سازه برای ظرفیت اسمی 50 هزار کیلومتر فیبرنوری استاندارد در سه شیفت کاری طراحی شده‌اند و عملاً می‌توانند پیش سازه لازم برای ساخت 30 هزار کیلومتر فیبرنوری استاندارد را تولید کنند.

 

ظرفیت اسمی تولید سلول خورشیدی ، ساخت 2 میلیون و چهارصد هزار عدد سلول خورشیدی در سه شیفت کاری است و با احتساب بازده متوسط برای سلولها که 5/12 درصد است . معادل 3 مگاوات پیک برق خورشیدی است.

 

ظرفیت تولید اسمی مدول خورشیدی در سه شیفت کاری 600 و66 دستگاه است که معادل 3 مگاوات برق خورشیدی است

 

فزایش بازده سلولهای خورشیدی در ایران

 

پژوهشکده سبز یکی از مراکز علمی وابسته به دانشگاه علم و صنعت ایران است. گروه انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از سه گروه فعال این پژوهشکده می‌باشد (دو گروه دیگر، گروه‌های انرژی و محیط زیست هستند). در این گروه بحث پیدا کردن جایگزین برای سوخت‌های فسیلی مطرح می‌باشد که هدف از آن پیدا کردن جایگزین مناسب برای انرژی‌های فسیلی است.

 

یکی از فعالیت‌های این گروه، افزایش راندمان سلولهای و پنل خورشیدی می‌باشد. این کار با کمک ردیاب‌های الکترونیکی (Electronical trackers) انجام می‌گیرد. شرکت فیبر نوری و برق خورشیدی واردکننده و تولید کننده سلولهای خورشیدی در ایران است. راندمان این سلولها در حدود 10 درصد می‌باشد. پژوهشکده با اضافه نمودن سیستم ردیاب الکترونیکی موفق شده است که راندمان این سلولها را تا حداکثر 18 درصد افزایش دهد. رسیدن به راندمان 20 و 22 درصد در مراحل بعدی مد نظر متخصصین پژوهکشده می‌باشد

 

هزینه تولید هر کیلووات برق از انرژی خورشیدی در کشور

 

تولید هر کیلووات برق از انرژی خورشیدی در کشور ۵۰۰ تا ۱۹۰۰ ریال، برآورد شد. درحال حاضر تنها یک ژنراتور خورشیدی با ظرفیت ۲۵۰ کیلووات در شیراز وجود دارد.

همچنین استان های تهران و فارس دارای نیروگاه های فتوولتائیک با ظرفیت ۲ مگاوات هستند و ۲ کارخانه، درحال ساخت با همین منظور در طالقان و شیراز وجود دارند.

بر پایه گزارشات "پروژه بازنگری زیست محیطی انرژی در ایران" سایر روش های تولید انرژی در کشور کمتر از ۲۰۰ ریال برای هر کیلووات هزینه دربر دارد. اما به رغم پتانسیل بالایی که هزینه تولید انرژی از این راه دارد بازهم تولید انرژی از خورشیدی برای مناطق دور از دسترس که از جمعیت اندکی برخوردار هستند می تواند یک گزینه موثر باشد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.