آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

سیستم‌ مدیریت ساختمان (BMS) چیست؟

آموزش "BMS" یا Building Management System که در فارسی آن را مدیریت هوشمند ساختمان ترجمه کرده اند. در اصطلاح به خانه هایی اطلاق می شود که کلیه تجهیزات الکتریکی آنها توسط یک سیستم هوشمند مرکزی کنترل می شود . در واقع  به مجموعه سخت افزارها ونرم افزارهائی که به منظور مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت  های مهم و حیاتی درساختمان نصب می شوند بی ام اس  می گویند .


وظیفه این مجموعه، پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان و اعمال فرامین به آنها به نحویست که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و درشرایط بهینه و با هدف کاهش مصارف ناخواسته و تخصیص منابع انرژی فقط به فضاهای در حین بهره برداری باشد.



  

آموزش BMS می تواند در برگیرنده تمام سرویس های الکتریکی , مکانیکی , و حفاظتی ساختمان باشد. این سرویس ها شامل گرمایش ، سرمایش ، تهویه مطبوع ، آسانسور ، نیروگاه برق اضطراری ، پله برقی ، کنترل روشنایی ، دوربین مدار بسته ، اعلام و اطفای حریق ، کنترل تردد و … هستند .


برخی از اهداف هوشمند سازی ساختمان


-         ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان

-         استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها

-         ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد

-         کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی

-         عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان

-         امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و یا اینترنت

-         با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و  امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود

-         امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد


وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS


-         سیستم های روشنایی.

-          فن ها و تأسیسات سرمایش و گرمایش.

-         سیستم های کنترل تردد.

-         سیستم های نظارت تصویری.

-         تجهیزات اندازه گیری و میترها.

-         سیستم های اعلام حریق.

-         سیستم های امنیتی و حفاظت پیرامونی.

-         آسانسورها.



به طور معمول آموزش BMS برای اکثر افراد در ساختمان ها برای کنترل تأسیسات گرمایش و سرمایش، روشنایی و کنترل تردد مورد بهره برداری قرار می گیرد. اما این سیستم ها به دلیل استفاده از پروتکل های استاندارد و معماری مبتنی بر استانداردهای شناخته شده، امکان لینک شدن با کلیه سیستمهای شمرده شده در بالا و شکل دهی یک مدل کنترل مجتمع برای همه اجزاء قابل کنترل در ساختمان را ایجاد می نماید. اجرای چنین سیستم جامعی در یک ساختمان واقعاً آن را به یک سازه امن و هوشمند تبدیل خواهد کرد.

تحقیقات نشان می دهد که به کارگیری BMS در بهترین حالت باعث کاهش ٣٠ درصدی در مصرف انرژی ساختمان ها می شود. اما استفاده از سیستم  های یکپارچه نسبت به سیستم های مجزا ١٥ درصد قابلیت بالاتر ایجاد می کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.