آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

اصطلاحات در دوربین های مدار بسته

 

اصطلاحات انگلیسی مختلفی که روی دوربین ها و انوع DVR وجود دارد به چه معنی است و چه کاربردهایی دارد؟

 

جای شک نیست که سیستمهای CCTV روز به روز در حال رشد هستند و با توجه به تکنولوژی مبتنی بر الکترونیک و کامپیوتر دائماً در حال تکامل و پیشرفت هستند ولی طبعا این سیستمها یک سری اصول کلی و امکانات عمومی هستند که شما اصطلاحات انگلیسی آن را روی دستگاه و دوربین مدار بسته مشاهده می کنید

 بنابراین در اینجا به بیان برخی از آنها می پردازیم:

 

1- switcher = انتخاب کننده ، انتخاب کننده مونیتور یا تصویر یا نمایش و...

2- Multiplexer = ترکیب کننده تصاویر

3- Capture Card = کارتهای تصویر برای گرفتن تصاویر

4- Video Router = وسیله ای که سیگنالهای دوربین های مختلف را در طیف ها و شبکه های مختلف تقسیم و مدیریت می کند

 

5- DVR - Digital Video Recorder = وسیله ضبط کننده تصاویر که حتی دارای فضای جانبی برای ذخیره تصاویر نیز می باشد

 

6- Frame Store: یک قطعه الکترونیکی برای شماره گذاری فریم های تصویر و ذخیره فریم هااست. توجه نمایید که هر فریم در واقع یه تکه تصویری از یک فیلم است

 

مثلا اگر یک فیلم 10 ثانیه ای را به 10 فریم تقسیم کنیم در واقع مثل این است که در هر ثانیه یک تصویر از فیلم را می بینیم و بهمین خاطر فیلم بصورت قطع و وصل برای ما بنظر می رسد.

بنابراین هر چقدر تعداد فریمهای یک فیلم بیشتر باشد کیفیت فیلم بالاتر است.

 

7- HDDTV: یک استاندارد که نمایانگر پخش فیلم با ریزلوشن و کیفیت بسیار بالاست

8- TDG: ابزاری برای ایجاد تاریخ و زمان روی تصاویر دوربین در زمان نصب دوربین مداربسته

 

9- VMD - Video Motion Detector = ابزاری است که در واقع مانند یک چشم مصنوعی در هنگام هر حرکت یا تغییر نوری در محیط تحت دید خود اخطاری ایجاد می کند که با توجه به آن می توان

 مثلا حرکت هر جسمی را در محیط تشخیص داد و برنامه را ملزم به ضبط تصویر پس از هر حرکتی نمود که این امر برای امنیت در برابر سرقتها بسیار مناسب است.

 

قیمت های سرسام آور تلویزیون های 4K

 

با وجود اینکه سونی قیمت تلویزیون‌های 4K خود را کاهش داد اما ارزان‌ترین آنها هنوز 5 هزار دلار قیمت دارد.

حال کمپانی Seiki اعلام نموده که به زودی تلویزیون‌های اولترا اچ‌دی با قیمت بسیار پایین 1300 دلار را روانه بازار خواهد کرد.

این بدین معناست که قرار نیست قیمت این تلویزیون‌های برای مدت زمان طولانی گران باقی و آموزش تعمیرات تلویزیون نیز همین طور بماند.

 

 

برخی از نمایشگرهای 4K:

 

سونی:

 

چندی پیش ال جی و سونی تلویزیون های 4K خود را در سایز 84 اینچ روانه بازار کردند، اما قیمت این تلویزیون‌های اولترا اچ‌دی 84 اینچ نزدیک به 25 هزار دلار تعیین شده بود که خرید آن‌ها برای هر کسی آسان نبود.

 اما به تازگی سونی نسبت به عرضه دو تلویزیون 4K دیگر در سایزهای 55 و 65 اینچ با قیمت مناسب‌تر زیر 7 هزار دلار اقدام نموده است.

 

westinghouse:

 

احتمالا بزرگ‌ترین تلویزیون 4K  ؛ تلویزیون 110 اینچی از کمپانی وستینگ‌هاوس است. قیمت این تلویزیون 300,000 دلار تعیین شده است!

 

:Seiki

 

سیکی تلویزیون 50 اینچ 4K را به قیمت 1299 دلار، هم قیمت فول‌اچ‌دی‌های رایج بازار به فروش می‌رساند.

 Seiki کمپانی شناخته شده‌ای نیست و هنوز نمی‌دانیم کیفیت تصویر تلویزیون 4K آن چقدر است اما به هر حال قیمت این تلویزیون نشان می دهد که امکان ساخت پنل‌های 4K با قیمت پایین میسر شده است و به زودی شاهد محصولات مشابه از تولیدکنندگان شاخص بازار خواهیم بود.

 

سامسونگ :

 

تلویزیون بزرگ ۸۵ اینچی سامسونگ که توانسته عنوان بزرگترین Ultra HD را تنها با یک اینچ تفاوت، از آن خود کند.

البته به نظر می رسد با قیمت اعلامی، عنوان گرانترین را هم بتواند کسب کند.

قرار است سری اول این تلویزیون های غول پیکر با قیمت ۴۰ میلیون وون (۳۷۸۷۷ دلار)‌ در کره پیش فروش و با قیمتی برای آموزش تعمیر تلویزیون شوند.

 

قطر صفحه این تلویدیون 4K خارق العاده ۲۱۴ سانتی متر است و از اسپیکر های 2.2 کاناله بهره می برد.

از امکانات آن می توان به پردازنده ۴ هسته ای و پنل ال سی دی Precision Black Pro اشاره کرد.

 

ارتباط داخلی در آسانسور

 

 وچود یک ارتباط داخلی در آسانسور  و آموزش تعمیرات آیفون تصویری می تواند در نگاه اول بی مصرف و کاری غیر ضروری به نظر برسد اما این کار باعث می شود که تا حد زیادی امنیت را در آسانسور تجربه نمایید .

 

از آنجایی که آسانسور یک وسیله ی پرکاربرد است که با برق سرو کار دارد و امکان پیدایش یک سری مشکلات از قبیل خرابی آسانسور و. ...  وجود دارد .

ممکن است آسانسور در اثر مشکلات توقف نماید و افراد درون آسانسور قرار داشته باشند و امکان دسترسی به افراد دیگر نباشد .

زیرا شما نمی دانید آسانسور دقیقا در کدام طبقه متوقف شده است پس وجود یک ارتباط داخلی در آسانسور سبب می شود تا شما بتوانید با نگهبانی و یا مدیر ساختمان ارتباط برقرار نمایید و به آنها اطلاع دهید تا یک فرد متخصص را در زمینه تعمیر و راه اندازی آسانسور بیاورند .

 

شاید یک کار کوچک مثل قرار دادن ارتباط داخلی در آسانسور یک کار ساده و ابتدایی به نظر برسد اما در واقع هزینه چندانی برایتان در بر نداشته و شما با این کار می توانید از خطرات بزرگتر جلوگیری نمایید .

 البته شما می توانید در زمانی که در آسانسور نیز احساس خطر نمودید از این دستگاه و آموزش تعمیر آیفون تصویری استفاده نمایید و خود را نجات دهید . و یا از افراد دیگر بخواهید تا به شما کمک نمایند

استفاده از درب اتوماتیک ریلی

 

درب اتوماتیک ریلی پارکینگ بسیار پر کاربرد است و معمولا برای مکان هایی همانند درب پارکینگ و یا در شرکت ها و محیط های مختلف استفاده می شود ان هم با توجه به نیازها و کاربرد های متفاوت .

 

درب اتوماتیک ریلی کارکردی مناسب را داراست و افراد به همین لیل از این نوع درب اتوماتیک استفاده می کنند .

 

طبقه بندی درب های ریلی اتوماتیک در دو گروه مختلف است که نوع و مدل اول آن درب های پارکینگی و نوع دیگر آن درب اتوماتیک شیشه ای می باشد .

 

یکی از درب های اتوماتیک ریلی همان درب gator می باشد که این درب ها تا وزن 600 کیلو و توان مصرفی 24 ولت و همچنین امکان قرار گیری تا 6 متر را دارا هستند و از ان ها استفاده می شود .

 این فقط یک نمونه بوده و تنوع در انواع نصب درب اتوماتیک زیاد است مخصوصا نوع درب پارکینگی ریلی که این دسته بسیار متنوع می باشند .

 

و هر کدام از ان ها با توجه به موقعیت و کاربرد شان از توان مصرفی و یا سایز و اندازه ی متفاوتی تشکیل شده اند .

 

مزایا و معایب لامپ های ال ای دی(LED)

 

1) طول عمر: اولین و مهم‌ترین پارامتر‌، طول عمر لامپ‌های LED می باشد لامپ‌های LED طول عمری بین 50 هزار تا 60 هزار ساعت دارند.

این طول عمر قابل مقایسه با طول عمر لامپهای دیگر نمی باشد در زیر نمودار مقایسه طول عمر انواع لامپها نشان داده شده است.

 

2) بازده نوری(lum/watt):  از دیگر مزیتهای لامپهای LED می توان به بازده نوری بالای این لامپها اشاره نمود.

در حال حاضر لامپ‌های led بازده‌ای بین 74 تا 120 لومن بر وات را دارا می‌باشند و این در حالی است که این مقدار برای لامپ‌های رشته‌ای 10 تا 15 لومن بر وات، برای لامپ‌های کم‌مصرف 45 تا 65، برای لامپ‌های بخار جیوه 35 تا 60، برای لامپ‌های بخار سدیم 60تا 110 و برای لامپ‌های متال هالید 75 تا 85 لومن بر وات می‌باشند

 

3) Response Time: لامپ‌های LED به محض رسیدن ولتاژ به آنها روشن می‌شوند (کمتر از20πs) ولی به عنوان مثال لامپ‌های متال هالید زمانی بالغ بر 5 دقیقه لازم دارند تا به حداکثر نور خود برسند، یعنی لامپ‌های LED (پانزده میلیون بار) سریع‌تر روشن می‌شوند.

مشکل دیگر لامپ‌های متال هالید این است که اگر این لامپ‌ها بیش از 5 دقیقه روشن باشند گرم می‌شوند و بعد از خاموشی دیگر فوراً روشن نمی‌شوند.

 چراکه لامپ گرم‌کننده و سنسور داخل لامپ اجازه روشن کردن مجدد لامپ را تا زمانی که لامپ سرد نشده نمی‌دهد که حدودا 3 دقیقه طول می‌کشد تا سنسور اجازه ورود ولتاژ را بدهد و بعد از آن 4 تا 5 دقیقه زمان لازم است تا به حداکثر نور خود برسد.

 

4) On/off: طول عمر لامپ‌های ال ای دی hg به هیچ وجه تابعی از تعداد روشن و خاموش شدن نیست، می‌توان لامپ‌های led را میلیون‌ها بار روشن و خاموش کرد.

در واقع طول عمر ledها تنها به مدت زمان روشن مانده بستگی دارد.

 

5) تنظیم شدت نور: امکان تنظیم نور در لامپهای led با استفاده از تکنولوژی PWM = Pulse Width Modulation که کنترل سطح ولتاژ به کمک تغییر پهنای پالس است و دراکثر میکرو کنترلرها موجود است به راحتی امکانپذیر است.

 

6) تنظیم زاویه تابش: در لامپهای LED و واردات قطعات الکترونیک نور در تمام جهات منتشر نمی‌شود و به دلیل موجود بودن لنزهایی با زوایای دلخواه نوری ، کاملا قابل کنترل است.

 

7) جریان راه‌اندازی: همانطور که در بالا ذکر شد لامپ‌های متال هالید 5 دقیقه زمان نیاز دارند تا به حداکثر نوردهی خود برسند.

 در این مدت زمان برای یونیزه کردن گاز داخل لامپ نیاز به آمپر بیشتری است.

 در آزمایش انجام شده مشاهده گردید که در ابتدای روشن شدن لامپ 400 وات متال هالید، جریان مصرفی 5 آمپر بود که این جریان رفته کاهش یافته و پس از 5 دقیقه به 7/2 آمپر رسید.

 به عبارت دیگر یک لامپ 400 واتی متال هالید در مدت زمان راه‌اندازی 1100 وات مصرف خواهد داشت یعنی تقریبا 3 برابر واتی که باید مصرف کنند.

 (یعنی در مجموع به میزان 841 Kwh در سال صرفه‌جویی در مصرف برق خواهید داشت.) این عملکرد، تجهیزاتی 3 برابر قوی‌تر را نیاز دارد که پیرو آن هزینه‌های تابلو برق و تجهیزات را افزایش خواهد داد.

 

8) کاهش نور: کلیه لامپ‌های بجز led با گذشت زمان دچار افت شدید شدت نور می‌گردند.

 

9) LEDها قابلیت تغذیه هم با جریان AC و هم جریان DC با مصرف کم را دارد، لذا می‌توانند از منابع انرژی خورشیدی و یا باطری نیز جهت تامین نیروی خود استفاده کنند.