آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

آموزشی

سیستم‌های مدیریت به روز اماکن

نکاتی که باید در عکاسی ماکرو رعایت کنیم؟

 

عکاسی ماکرو یکی از ژانرهای عکاسی است که در این زمینه علاقه‌مندان بسیار زیادی وجود دارند، عکاسی ماکرو درواقع عکاسی از زاویه بسیار نزدیک از اشیا است و در عکاسی ماکرو، حشرات و گیاهان موضوعات بسیار مناسبی هستند. برای عکاسی ماکرو. نیازی نیست که حتماً دوربین بسیار حرفه‌ای یا لنزهای بسیار گران‌قیمت داشته باشید. با دوربین کامپکت نیز می‌توان عکس ماکرو گرفت ولی بی‌شک عکسی که با دوربین DSLR گرفته می‌شود با عکس ماکرویی که با دوربین کامپکت گرفته می‌شود قابل‌مقایسه نیست. در دوربین‌های DSLR نیز برای عکاسی ماکرو حتماً نیاز نیست شما لنزهای بسیار گران‌قیمت تهیه کنید.

برای عکاسی ماکرو از اشیای بسیار ریز با تجهیزات ارزان می‌توانید از رینگ معکوس استفاده کنید، اکستنشن تیوپ‌ها نیز در این زمینه بسیار خوب و مؤثر هستند ولی رینگ و یا حلقه معکوس علاوه بر کیفیت دارای قیمت بسیار ارزانی نیز هستند.

 

اگر با دوربین کامپکت خود عکاسی می‌کنید هم حتی می‌توانید عکس ماکرو بگیرید، برای عکاسی ماکرو اگر از دوربین کامپکت استفاده می‌کنید می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید، حتی اگر از دوربین DSLR نیز استفاده می‌کنید می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

 

حالت ماکرو را انتخاب کنید: بدیهی است که در مرحله اول شما باید حالت عکاسی ماکرو را انتخاب کنید، در این حالت دوربین بر روی اشیایی که در فاصله نزدیک‌تر قرار دارند فوکوس می‌کند؛ یعنی کمترین فاصله را انتخاب کرده و بر روی آن فوکوس می‌کند. معمولاً حالت ماکرو در دوربین‌های دیجیتال با یک گل نشان داده می‌شوند و معمولاً در همه دوربین‌ها این حالت با این المان نشان داده می‌شود. اگر از دوربین DSLR استفاده می‌کنید و به‌اندازه کافی بر روی دوربین و تنظیم دستی تسلط دارید می‌توانید از حالت دستی یا Manual استفاده کنید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. اگر از رینگ معکوس استفاده می‌کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که فوکوس دستی باید در این حالت استفاده کنید چون لنز شما برعکس می‌شود حالت فوکوس اتوماتیک آن غیرفعال می‌شود و باید به‌صورت دستی فوکوس انجام شود.

 

از سه‌پایه استفاده کنید: استفاده از سه‌پایه در عکاسی ماکرو بسیار کارآمد است. اگر از دوربین کامپکت برای عکاسی ماکرو استفاده می‌کنید می‌توانید از سه‌پایه‌های مخصوص دوربین‌های کامپکت استفاده کنید. سه‌پایه‌های بسیار کوچکی در بازار وجود دارد که هم برای دوربین‌های DSLR و هم برای دوربین‌های کامپکت مورداستفاده قرار می‌گیرد. پس اگر قصد دارید عکاسی ماکرو را دنبال کنید حتماً سه‌پایه تهیه کنید چون این سه‌پایه در بسیاری از موارد به کمک و کار شما می‌آید.

 

دیافراگم: اگر از دوربین‌های کامپکت میان رده استفاده می‌کنید بی‌شک می‌توانید دیافراگم خود را تنظیم کنید، بی‌شک دیافراگم‌های باز برای عکاسی ماکرو مناسب هستند و شما باید از دیافراگم‌های بسیار باز برای عکاسی ماکرو استفاده کنید، در دوربین های DSLR هم شما می‌توانید از لنزهای بسیار بالا رده استفاده کنید و لنزهای ماکرو نیز مختص این کار هستند و بدون هیچ زحمتی شما می‌توانید بهترین دیافراگم را انتخاب کنید، دقت کنید اگر از دوربین کامپکت معمولی استفاده می‌کنید انتخابی در دیافراگم ندارید پس نمی‌توانید در این قسمت دستی ببرید و باید تمام سعی خود را بکنید تا بهترین زاویه دید و بهترین فاصله با سوژه را انتخاب کنید. عدد شما در انتخاب دیافراگم باید کوچک‌ترین عدد باشد تا بازترین دیافراگم را برای شما به ارمغان بیاورد. در انتخاب عدد دیافراگم بسیار دقت کنید تا از بازترین دیافراگم استفاده کنید.

فوکوس کردن: یکی از مهم‌ترین قسمت‌های عکاسی ماکرو همان فوکوس کردن است که شما باید در فوکوس کردن بسیار دقت کنید که نقطه موردنظر خود را با دقت انتخاب کنید و بهترین فوکوس را در آن نقطه فوکوس دقیقی انجام دهید. فوکوس شما درواقع به مخاطب نشان می‌دهد که باید به کدام نقطه دقت کند پس در عکاسی ماکرو فوکوس کردن حتی شاید از انتخاب لنز نیز مهم‌تر باشد. دقت کنید که در عکاسی ماکرو اگر لنز شما حالت لرزش گیر دارد حتماً از حالت لرزش گیر با سه پایه دوربین عکاسی استفاده کنید چون این حالت به شما بسیار کمک می‌کند تا عکس بهتری بگیرید.

 

ترکیب‌بندی: فکر نکنید حالا که دارید عکاسی ماکرو می‌کنید موضوع و جزئیات به‌اندازه کافی جذاب هستند و نیازی نیست بر روی ترکیب‌بندی تمرکز کنیم ولی نباید این اشتباه را کنید و بدانید که در عکاسی ماکرو نیز ترکیب‌بندی بسیار مهم است. در عکاسی ماکرو شما می‌توانید به‌راحتی از قانون یک‌سوم و قانون ترکیب‌بندی طلایی استفاده کنید. قانون یک‌سوم در عکاسی ماکرو می‌تواند بسیار به ما کمک کند. در قانون یک‌سوم، می‌توانیم از قابلیت‌های دوربین خود نیز استفاده کنیم. در دوربین‌های کامپکت و DSLR حالتی وجود دارد که در آن خط‌هایی درزمینهٔ کشیده می‌شوند و در این حالت به‌راحتی بدون هیچ سختی می‌توانید از خط‌های پس‌زمینه استفاده کنید و بهترین ترکیب‌بندی را انجام دهید.

 

فلاش: بسیاری از کاربران با فلاش مشکل‌دارند، در دوربین‌های کامپکت معمولاً فلاش‌های خوبی ندارند، پس بهتر است از نور طبیعی استفاده کنید ولی اگر نور طبیعی جواب گوی شما نیست و نمی‌توانید از نور طبیعی نتیجه دلخواه را بگیرید، ناچار هستید که به سمت نورهای مصنوعی و فلاش‌ها بروید، فلاش‌های پاپ آپ در دوربین‌های DSLR گزینه‌های بسیار مناسبی هستند ولی اگر امکان این موضع برای شما وجود دارد می‌توانید از فلاش‌های اسپید لایت نیز استفاده کنید ولی اگر علاقه‌ای به استفاده از نورهای مصنوعی ندارید بهتر است از نور روز بهترین استفاده را کنید.

 

عکاسی کنید: در عکاسی ماکرو می توانید از LCD نیز برای عکاسی استفاده کنید، چون در این ژانر عکاسی فوکوس کردن بسیار مهم است پس حتی استفاده از LCD می‌تواند از منظره یاب نیز بهتر باشد.

 

لنزهای ماکرو: همان‌طور که گفتیم اگر از دوربین‌های حرفه‌ای استفاده می‌کنید بهترین راه استفاده از لنزهای ماکرو حرفه‌ای است، ولی همان‌طور که گفته شد رینگ معکوس و اکستنشن تیوپ نیز بسیار خوب و کاربردی است.

 

استفاده از تایمر: استفاده از تایمر بسیار مهم است. سعی کنید حتماً از تایمر استفاده کنید و اگر امکان این کار را دارید از ریموت نیز استفاده کنید، استفاده از ریموت باعث می‌شود تا هیچ لرزشی در عکس دیده نشود، پس تایمر نیز عنصر بسیار خوب و مهمی است.

 

درهرصورت به‌عنوان کلام آخر باید گفت که در عکاسی ماکرو شما باید لرزش را به حداقل برسانید، پس به این موضع بسیار دقت کنید که لرزش‌ها را به حداقل برسانید.

 

نویسنده: فاطمه محمدی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.